PRINTAREA 3D IN SISTEMUL SANITAR – contra COVID-19

Amenințarea pe care o ridică valul de îmbolnăviri cu virusul COVID-19 este tot mai iminentă atât în rândul oamenilor cât și în cel al unităților sanitare. Acest pericol se reflectă în raportul disproporționat dintre numărul crescut de pacienți infectați în comparație cu numărul scăzut de locuri disponibile în spitale. Prezența sau absența aparaturii necesare îngrijirii acestor pacienți devine o problema de actualitate și un motiv de îngrijorare.

Deși avem toate aceste scenarii sumbre pe fundal, ceea ce ne propunem să va arătăm prin acest articol nu se rezumă la efectele dramatice ale pandemiei, ci la efectele pozitive pe care le putem implementa dacă avem curaj și dacă suntem dispuși să schimbăm perspectiva de abordare a lucrurilor.

Avanatajele pe care produsele printate 3D le pot aduce și în aceste momente de criză sunt exponențiale și foarte palpabile, motiv pentru care va vom prezența situația cu care s-au confruntat medicii din Italia, în urmă deficitului major de supape pentru dispozitivele de terapie intensive:
Spitalul din Brescia (în apropierea uneia dintre cele mai afectate regiuni pentru infecții cu coronavirus) a avut nevoie urgență de supape pentru un dispozitiv de terapie intensivă, dar care nu puteau fi furnizate în timp optim pentru a salva pacienții critici.

Ca atare, s-a recurs la tehnologia printării 3D pentru creeare unui sistem util și profesional în scopul înlocuirii supapelor obișnuite. În momentul de față pacienții sunt conectați la aparate pentru menținerea unui flux optim de oxigen, aparate ce folosesc supape printate 3D.
În condițiile în care virusul continuă să se răspândească în întreaga lume și rupe lanțurile de aprovizionare, imprimantele 3D – prin ingeniozitatea și abilitățile de proiectare ale oamenilor – pot asigura o mână de ajutor”.

Va îndemnăm să încurajați schimbăriile de acest gen, să fiți deschiși noilor posibilități de tratament și să va adaptați situației actuale, profitând la maxim de o tehnologie ce promite să influențeze radical industria de astăzi.

Lasă un răspuns